Cukr

Jak udělat skořicovou rohlíkovou buchtu

Ahoj, dnes vám ukážu, jak si můžete udělat skvělou skořicovou rohlíkovou buchtu. Pokud milujete sladké pečení a chcete si dopřát něco chutného, určitě stojí za to pokračovat ve čtení. Tato buchta je snadno připravitelná i pro začátečníky a je ideální jako sladká snídaně nebo dezert. Takže připravte si ingredience a pojďme se pustit do pečení!
Jak udělat skořicovou rohlíkovou buchtu: recept krok za krokem

Skořicová rohlíková buchta je oblíbeným a klasickým dezertem nejen v Česku, ale i po celém světě. Tato sladká a aromatická pochoutka může být velmi snadno připravena v domácích podmínkách. Pokud se chystáte udělat skořicovou rohlíkovou buchtu, následujte následující postup a užijte si neskutečné chuťové zážitky.

Suroviny, které budete potřebovat:
– 500 g hladké mouky
– 30 g čerstvého droždí
– 250 ml mléka
– 80 g cukru
– 1 vejce
– 100 g másla
– Skořice (dle chuti)
– Sůl
– Mandle (volitelně)

Postup přípravy:
1. Nejprve rozdrobte droždí do misky a přidejte 1 lžičku cukru, trochu mléka a 2 lžíce hladké mouky. Potom dobře promíchejte a nechte kvést na teplém místě po dobu asi 15-20 minut.

2. Do mísy dejte zbývající cukr, sůl, vejce, skořici a zbytek hladké mouky. Poté přidejte kynutý kvas, mléko a tavitelné máslo. Pomocí hnětačky zpracujte těsto asi 5 minut, až bude elastické. Nechte těsto odpočinout po dobu asi 30 minut.

3. Vykrojte těsto na válečky a vytvarujte do tvaru rohlíků. Pokud chcete, můžete také přidat mandle do těsta. Nechte rohlíky opět odpočinout na teplém místě, dokud nezejmennou svůj objem.

4. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Poté pečte rohlíky asi 15-20 minut, dokud nebudou zlatavě hnědé a uprostřed nebudou nateklé.

5. Nechte rohlíky vychladnout a poté je můžete podávat jako samostatné pečivo nebo je dále použít pro přípravu skořicové buchty.

Příprava skořicové buchty:
6. Nejprve roztřiďte rohlíky na menší kousky a vložte je do pekáče. Poté připravte náplň. Smíchejte 100g másla, 100g cukru a dostatek skořice podle vašeho vkusu. Tou náplní poté rohlíky posypeme.

7. V jiné misce smíchejte 2 vejce s 250 ml mléka a podlijte skořicovou buchtu. Důkladně promíchejte, aby se všechna náplň rovnoměrně propustila do všech rohlíků.

8. Pečte skořicovou buchtu v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 30-35 minut, dokud nebudou rohlíky zlatavě hnědé a buchta bude dokonale propečená.

9. Nechte skořicovou buchtu vychladnout a podávejte teplou se šlehačkou nebo zmrzlinou.

Jak vidíte, příprava skořicové rohlíkové buchty není nijak složitá a vyžaduje pouze základní suroviny, které často máte doma. Tento recept je ideální pro ty, kdo si chtějí vychutnat klasický český dezert v pohodlí svého domova. Pokud budete následovat krok za krokem návod, vaše skořicová buchta se stane skutečně lahodným a sladkým zážitkem pro celou rodinu.

Často Kladené Otázky

Jaké ingredience potřebujete na skořicovou rohlíkovou buchtu?

Na skořicovou rohlíkovou buchtu potřebujete:

  • 400 g hladké mouky
  • 7 g suchého droždí
  • 1 vejce
  • 250 ml mléka
  • 50 g cukru
  • 50 g másla
  • 1 lžičku mleté skořice
  • špetku soli

Jak připravit skořicovou rohlíkovou buchtu?

Postup přípravy skořicové rohlíkové buchty:

  1. V míse smíchejte hladkou mouku, droždí, cukr, sůl a skořici.
  2. Do jiné mísy rozpusťte máslo a vmíchejte do něj vejce a mléko.
  3. Smíchejte mokré a suché ingredience a hněťte těsto, dokud není hladké a pružné. Vytvořte kulatý tvar a nechte odpočívat 30 minut.
  4. Těsto rozválejte na pomoučeném povrchu na obdélníkový tvar o velikosti 25 x 35 cm.
  5. Natřete těsto rozpuštěným máslem a poté posypte směsí cukru a skořice.
  6. Zabalte těsto od dlouhé strany a utáhněte konce. Rozdělte na 12 kusů.
  7. Položte je na plech na pečícím papíře a pečte při teplotě 180 stupňů Celsia po dobu 15-20 minut, dokud nejsou lehce zlaté.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *