Co s tahini? (What to do with tahini?)

Co s tahini? (What to do with tahini?)

Ahoj! Dnes se podíváme na tahini, ingredienci původem z Blízkého východu, kterou můžeme přidat do našeho jídelníčku. Věděli jste, že tahini můžete použít nejen do hummusu, ale i do sladkých receptů? A co takhle si udělat domácí tahini a experimentovat s ní v kuchyni? Pokud vás zajímají nové chuťové zážitky a rádi vaříte, určitě se bude stát tahini vaším oblíbeným ingrediencí! Pokračujte v čtení, abyste zjistili více o tom, jak a kam tahini začlenit do vašeho jídelníčku.
Co s tahini? – 1000 slový SEO optimalizovaný článek

Tahini je poměrně univerzální přísada, kterou můžete použít v mnoha receptech. Tahini je výborný zdroj zdravých tuků, vlákniny a bílkovin. Touto poměrně univerzální přísadou můžete nahradit mnoho dalších přísad v receptech. Pokud se tedy ptáte, co s tahini? Tento článek vám přinese mnoho vynikajících nápadů na to, jak tuto přísadu využít.

Jak získat tahini?

Abychom mohli jíst tahini, musíme ho nejprve nějakým způsobem získat. Tahini se získává z mletých a pražených sezamových semen. Tahini můžete zakoupit v obchodě nebo si jej můžete snadno vyrobit sami. Pokud jste noví v oblasti tahini, je lepší začít s menším množstvím, abyste si na jeho chuť zvykli.

K čemu se tahini hodí?

Tahini se hodí do mnoha receptů, především do těch, které požadují našlehaný náhradu margarinu nebo máslo. Například na chlebíčky, tousty nebo do salátových zálivků. Tahini můžete také použít jako ingredienci v humusu nebo jako dip pro zeleninu.

Jako přísada do sladkých receptů

Tahini se nemusí využívat pouze do slaných receptů. Můžeme jej využít také v receptech sladkých. K jejich výrobě můžeme použít celé množství tahini a například med nebo javorový sirup. Takto připravený krém použijeme jako polevu na palačinky nebo jako sladkou náplň do palačinek.

Tahini jako náhražka pro máslo

Tahini může být také vynikající náhražkou za máslo. Tuto zdravou alternativu můžete použít například na tousty, kde budete mít vlastní ruce plné práce. Tento plátěný recept můžete vylepšit přidáním skvělého čerstvého ovocného džusu.

Tahini do domácích těstovin

Pokud máte rádi domácí těstoviny, můžete do něj přidat tahini. Tahini funguje jako zdroj zdravých tuků a látky, která dělá těstoviny hladší. Navíc tahini dodá těstovinám zajímavou texturu a chuť. Tento téma rozepíšeme v následujícím odstavci.

Domácí těstoviny s tahini a rukolou

Pokud hledáte inspiraci na vynikající těstoviny, zaručeně nezklame recept na domácí těstoviny s tahini a rukolou. Zde nastíníme celkovou strukturu receptu

Ingredience:
– 2 vajíčka
– 2 lžíce tahini
– 150 g hladké mouky
– sůl a pepř
– balení rukoly

Postup:
1. V míse smícháme vajíčka a tahini. Přidáme mouku a promícháme. Pokud je těsto příliš suché, přidáme trochu vody. Pokud naopak příliš mokré, přidáme mouku.
2. Těsto necháme odpočinout po dobu 30 minut.
3. Potom těsto vytvarujeme do dlouhého válce, kdy ořechové velikosti a těsto krájíme na 1,5 cm dlouhé kousky.
4. Těstoviny vaříme v osolené vodě a poté je osušíme.
5. Rukolu nasekáme na jemný koláč a smícháme s vařenými těstovinami.
6. Posypeme solí a pepřem na chuť.
7. Podáváme okamžitě.

V článku jsme vám názorně představili, co s tahini. Tato skvělá přísada se hodí do mnoha receptů od slaných až po sladké recepty. Napříč recepty využijete tahini jako náhradu za máslo. Konkrétní inspirace na přípravu těstovin s rukolou a tahini je zaručením spokojenosti s vnímáním této přísady a dodání nutričně bohatých látek do těla. Doufáme, že vám tento článek přinesl mnoho inspirace a tipů na využití této vynikající přísady.

Často Kladené Otázky

Co je tahini?

Tahini je arabská pastička vyrobená z nasekaných sezamových semen. Má oříškovou chuť a konzistenci podobnou máslu.

Co s tahini?

Tahini se používá k přípravě hummusu, omáček, salátů nebo jako přísada do sladkých dezertů. Může se také použít jako náhrada másla nebo arašídového másla v pečení.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *