Jak vyrobit skořicové rohlíky – How to make cinnamon rolls
Vítejte uvedeni čtenáři! Pokud hledáte vynikající recept na skvělé skořicové rohlíky, jste na správném místě! V tomto článku vám ukážeme, jak snadno můžete vyrobit dokonalou sladkou pochoutku. Budeme vám poskytovat podrobné informace krok za krokem, abyste se mohli stát mistrem v přípravě těchto fantastických rohlíků, které určitě okouzlí vaše chuťové pohárky. Proto neváhejte a čtěte dál, abyste se dozvěděli více o vytvoření těchto vynikajících dezertů!
Jak vyrobit skořicové rohlíky – How to Make Cinnamon Rolls
Úvod – Introduction
Pokud milujete skořici a sladké pečivo, pak jistě neodoláte skořicovým rohlíkům. Tyto měkké, sladké a aromatické toustové válečky jsou oblíbené po celém světě. Pokud tedy chcete vyzkoušet vytvořit si je sami, neváhejte a následujte tento krok za krokem průvodce, který vám pomůže připravit skvělé a lahodné skořicové rohlíky přímo z vaší kuchyně.
(If you love cinnamon and sweet baked goods, you will surely give in to cinnamon rolls. These soft, sweet, and aromatic toasted rolls are popular all over the world. So if you want to try making them yourself, don’t hesitate and follow this step-by-step guide that will help you prepare great and delicious cinnamon rolls right from your own kitchen.)
Co budete potřebovat – What You Will Need
Předtím, než začnete s přípravou těsta, ujistěte se, že máte všechny potřebné ingredience. Toto jsou hlavní přísady, které budete potřebovat na přípravu skořicových rohlíků:
(Before you start preparing the dough, make sure you have all the necessary ingredients. These are the main ingredients you will need to prepare cinnamon rolls:)
- 2 a 1/2 hrnku hladké mouky – 2 and 1/2 cups all-purpose flour
- 1/4 a 1/2 hrnku bílého cukru – 1/4 and 1/2 cup white sugar
- 1/4 l mléka – 1/4 l milk
- 1/4 hrnku rozpuštěného másla – 1/4 cup melted butter
- 1 balíček sušeného droždí – 1 package of dry yeast
- 1 vejce – 1 egg
- 1/2 lžičky soli – 1/2 tsp salt
- 1/4 hrnku skořice – 1/4 cup cinnamon
- 1/4 hrnku hnědého cukru – 1/4 cup brown sugar
- 1/4 hrnku strouhané mandle – 1/4 cup grated almonds
- 1/4 hrnku rozpuštěného másle – 1/4 cup melted butter
Postup – Procedure
Krok 1 – Step 1
Smíchejte 1/4 hrnku cukru, 1/4 l mléka a 1 balíček sušeného droždí do jedné mísy nebo mixéru se šlehačkami. Nechte po dobu 10 minut.“
(Mix 1/4 cup sugar, 1/4 l of milk, and 1 package of dry yeast in a bowl or stand mixer. Let sit for 10 minutes.)
Krok 2 – Step 2
Do mixéru přidejte 2 a 1/2 hrnky mouky, 1/4 hrnku rozpuštěného másla, 1 vejce, a 1/2 lžičky soli. Promíchejte ingredience do hladka, dokud se nevytvoří těsto.
(Add 2 and 1/2 cups of flour, 1/4 cup melted butter, 1 egg, and 1/2 tsp salt to the mixer. Mix the ingredients until they form a smooth dough.)
Krok 3 – Step 3
Na pomoučené pracovní ploše vyválejte těsto do tvaru obdélníku o velikosti 1 cm. Poté smíchejte 1/4 hrnku cukru, 1/4 hrnku skořice, 1/4 hrnku hnědého cukru a 1/4 hrnku strouhaných mandlí ve vzdálenosti cca 1 cm od kraje těsta. Poté těsto pevně srolujte.
(On a floured work surface, roll out the dough into a rectangle about 1 cm thick. Then, mix 1/4 cup sugar, 1/4 cup cinnamon, 1/4 cup brown sugar, and 1/4 cup grated almonds about 1 cm from the edge of the dough. Then tightly roll up the dough.)
Krok 4 – Step 4
Odřízněte z obou konců těsta cca 2,5 cm a rozřezejte těsto na 12 rohů. Poté dejte rohlíky na plech a nechte je vzestoupit po dobu 30 minut při pokojové teplotě.
(Cut about 2.5 cm from both ends of the dough and cut the dough into 12 corners. Then place the rolls on a baking sheet and let them rise for 30 minutes at room temperature.)
Krok 5 – Step 5
Předehřejte troubu na 200°C. Poté rohlíky potřete 1/4 hrnkem rozpuštěného másla a pečte v předehřáté troubě po dobu 12-15 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé.
(Preheat the oven to 200°C. Then, brush the rolls with 1/4 cup melted butter and bake in the preheated oven for 12-15 minutes or until golden brown.)
Závěr – Conclusion
Toto je krok za krokem průvodce na přípravu skořicových rohlíků, které si můžete snadno připravit přímo z vaší kuchyně. Ve srovnání s těmi, které můžete koupit v pekárnách, bude chuť těchto domácích rohlíků jedinečná a nezapomenutelná. Takže neváhejte a vyzkoušejte tento recept hned teď a užijte si tyto lahodné skořicové rohlíky společně s rodinou a přáteli!
(This is a step-by-step guide to preparing cinnamon rolls that you can easily prepare right from your own kitchen. Compared to those you can buy in bakeries, the taste of these homemade rolls will be unique and unforgettable. So don’t hesitate and try this recipe right now and enjoy these delicious cinnamon rolls with your family and friends!)
Často Kladené Otázky
Jaké jsou potřebné suroviny pro výrobu skořicových rohlíků?
Potřebujete 300 g hladké mouky, 80 g másla, 1/2 lžičky soli, 30 g cukru, 1/2 kostky droždí, 3/4 hrnku mléka, 1 vejce, 1 lžičku skořice a olej na vymazání plechu.
Jaké je nejlepší postup pro pečení skořicových rohlíků?
1. Mouku prosijte do mísy a přidejte nakrájené máslo, sůl a cukr. Připravte droždí vlažným mlékem a přidejte do mísy. Přidejte vejce a skořici a rohlíky důkladně prohněťte.
2. Nyní je třeba nechat těsto vykynout asi 1 hodinu a poté ho rozkrojte na dvě poloviny. Ty vytvarujte do rohlíků.
3. Rohlíky nechte nakynout a poté je pečte v rychlovarné troubě při teplotě 190 stupňů Celsia po dobu 20 minut, dokud nejsou zlatavé.