Jak udělat skořicové kroužky

Jak udělat skořicový chlebu

Vítáme vás k přípravě skvělého dezertu! Pokud jste fanouškem skořice, budete milovat náš recept na skořicový chleb. Tento chléb je perfektním doplňkem k vaší nebo k snídani, nebo dokonce jako dezert k večeři. V naší příručce vám ukážeme, jak jednoduše a snadno připravit tento lahodný skořicový chleb. Nenechte si ujít šanci být první, kdo ochutná tento fantastický dezert! Přinášíme vám krok za krokem, jak úspěšně připravit skořicový chleb bez problémů. Pokud chcete, aby vaše rodina nebo hosté byli ohromeni, užívejte si tento jedinečný recept a zjistěte, jak snadné a chutné může být připravit skořicový chléb!
Jak udělat skořicový chlebu: recept a postup

Skořicový chleb je výborná alternativa k tradičnímu chlebu. Jeho chuťový profil se perfektně hodí k různým snídaním a dezertům. V dnešním článku se podíváme na recept a postup, jak si doma připravit skořicový chleb.

Ingredience:

– 500 g celozrnné mouky
– 2 lžíce skořice
– 2 lžičky kypřícího prášku
– 1 lžička soli
– 350 ml mléka
– 100 g cukru
– 2 vejce
– 100 g másla

Postup:

1. Nejprve si připravíme sušenky ze dvou lžic skořice. Vložíme je do mixéru a rozemeleme na jemný prášek. Díky tomuto triku se skořicová chuť chleba ještě více vynoří.

2. Smícháme a připravíme suroviny

2. Do mísy na hnětení dáme všechny suroviny kromě másla. Celý obsah důkladně promícháme. Pokud nemáme k dispozici mísičku, lze celou směs vytvořit ručně.

3. Přidáme máslo a hněteme těsto

3. Když máme směs důkladně rozmíchanou, přidáme máslo. Nyní začneme hnětat těsto. Použijeme hnětací hák, abychom získali hladké a elastické těsto. Pokud se nám těsto zdá sušší, přidáme více mléka.

4. Necháme kynout

4. Když máme těsto hotové, dáme ho do mísy a necháme ho kynout. Proces kynutí trvá přibližně jednu hodinu. Těsto přikryjeme utěrkou, aby se na něj nenasála vlhkost a nevyschlo.

5. Pečeme

5. Těsto vysypeme na plech na pečení, který vyložíme pečicím papírem. Potom jej na pár minut vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme po dobu zhruba 20-25 minut. Pečící čas můžeme upravit v návodu podle vaší trouby.

Tipy a triky

– Pokud nemáme celozrnnou mouku, můžeme použít klasickou mouku.
– Nesmíme zapomenout na sušenky ze skořice, díky kterým se chuť skořicového chleba ještě více vynoří.
– Pokud se nám zdá, že těsto se při hnětení příliš lepí na ruce, můžeme místo toho použít stůl.

Skořicový chleb je jednoduše připravitelný doma. Stačí se držet daného postupu a ingrediencí a můžeme si vychutnat vynikající chleba s nádhernou skořicovou chutí.

Často Kladené Otázky

Jaké ingredience jsou potřebné pro skořicový chleba?

Pro skořicový chleba budete potřebovat:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžičku soli
  • 2 lžičky skořice
  • 1/2 šálku cukru
  • 1 šálek mléka
  • 1/4 šálku oleje
  • 2 vejce
  • 1 jablko (na drobno nakrájené)

Jak připravit skořicový chleba?

Postup:

  1. Smíchejte suché ingredience v malé misce (mouku, prášek do pečiva, sůl, skořice, cukr).
  2. V jiné míse smíchejte mléko, olej a vejce dohromady.
  3. Přidejte suché ingredience do mokrých ingrediencí a smíchejte dohromady.
  4. Přidejte nakrájené jablko a promíchejte.
  5. Těsto nalijte do vymazaného a moukou vysypaného pekáče na chléb.
  6. Péct 50-60 minut na 180 stupňů C.
  7. Chléb nechte vychladnout a podávejte.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *