Jak udělat krémový nádivku na skořicové rohlíky
Vítejte! Pokud máte rádi sladké snídaně a milujete nádivky, budete nadšeni touto recepturou. Vyzkoušejte si, jak jednoduše a rychle můžete připravit skvěle chutnou krémovou nádivku na skořicové rohlíky. Tento recept se hodí nejen pro ranní snídani, ale i jako sladká svačina nebo dezert. V tomto článku se dozvíte, jaké suroviny budete potřebovat a jak postupovat při přípravě nádivky. Pokud tedy chcete ochutnat sladkou chuť skořicových rohlíků s krémovou nádivkou, určitě pokračujte v čtení!
Jak udělat krémový nádivku na skořicové rohlíky
Obsah článku
Krémová nádivka na skořicové rohlíky je skvělým způsobem, jak přivést do vaší domácnosti chuť z kavárny. Tato pochoutka se snadno připravuje s málo ingrediencemi a je velmi chutná. Pokud vás zajímá, jak udělat krémovou nádivku na skořicové rohlíky, pokračujte v čtení!
Ingredience:
- 1 balíček zmrazeného listového těsta
- 1/4 šálku másla
- 1/4 šálku hnědého cukru
- 1/4 šálku bílého cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 šálku smetany ke šlehání
- 2 lžíce skořice
Příprava krémové nádivky:
- Zapněte troubu a předehřejte ji na 200 stupňů Celsia. Připravte plech na pečení a potřete ho máslem.
- Rozbalte zmrazené listové těsto a nechte ho asi 10 minut rozmrznout.
- V míse smíchejte hnědý cukr, bílý cukr, skořici a vanilkový extrakt. Přidejte máslo a smetanu ke šlehání a vše důkladně promíchejte, dokud nevytvoříte krémovou směs.
- Použijte vál na těsto a vyválejte ho do obdélníku. Namočte hladký nůž do horké vody a přesně podél středu těsta odřízněte kousek těsta.
- Následně konce těsta přeložte přesně na střed těsta, tak aby se dotkly. Poté vše těsto otočte o 90 stupňů a opakujte stejný postup.
- Vytvořený obdélník rozkrájejte na menší kousky a položte na plech. Následně na jakýkoliv kousek těsta naneste připravenou krémovou směs. Pečte asi 15-20 minut, dokud těsto nezhnědne a krém nezhoustne.
- Můžete podávat teplé nebo studené a ozdobte posypkou z hnědého cukru.
Hotovo! Nyní již víte, jak jednoduše udělat krémovou nádivku na skořicové rohlíky. Tuto delikatesu si můžete dopřát jako ranní pochoutku nebo jako sladkou večeři. Pokud máte rádi skořici a sladkosti, budete tuto nádivku milovat!
Často Kladené Otázky
Jaké suroviny potřebujeme pro přípravu krémové nádivky na skořicové rohlíky?
K přípravě krémové nádivky na skořicové rohlíky budeme potřebovat 200 gramů tvarohu, 30 gramů másla, 50 mililitrů smetany na šlehání, 2-3 lžíce třtinového cukru, 1-2 lžičky skořice a půl kávové lžičky vanilkové esence.
Jak dlouho musíme nechat skořicové rohlíky s krémovou nádivkou v chladničce?
Po přípravě skořicových rohlíků s krémovou nádivkou je nutné je uložit do chladničky na minimálně 1 hodinu. Pokud chceme nechat skořicové rohlíky v chladničce déle, doporučujeme je uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.