Jak péct skořicové rolády

Jak péct skořicové rolády

Ahoj čtenáři! Pokud hledáte skvělý recept na sladkou a vánoční pochutinu, nezoufejte! Dnes vám přinášíme recept na oblíbené skořicové rolády, které rozhodně nezklamou vaše chuťové buňky. Akorát si pěkně připravte mísy a nechte se unést vánoční atmosférou – a pokud chcete vědět, jaký trik na perfektní těsto máme, nezapomeňte číst dál!
Jak péct skořicové rolády

Skořicové rolády jsou chutné a oblíbené pečivo, které se hodí k mnoha příležitostem, od snídaní a poledních svačinek až po slavnostní obědy a večeře. Tento klasický recept se dá připravit různými způsoby, ale v tomto článku se zaměříme na nejjednodušší a nejpoužívanější verzi. Následující kroky vám ukáží, jak snadno a rychle péct skořicové rolády.

Krok 1: Příprava těsta

Nejprve musíme připravit těsto. Těsto pro skořicové rolády lze připravit mnoha různými způsoby, ale tento recept využívá všestranného těsta na sladké pečivo. Potřebujete následující suroviny:

– 500 g hladké mouky
– 50 g cukru
– 1 sáček suchého droždí
– 1 vejce
– 250 ml mléka
– 80 g másla
– 1 lžička soli

Postup:

1. V míse smíchejte mouku a cukr, přidejte sůl a suché droždí.
2. Přidejte vejce, mléko a rozpuštěné máslo a důkladně promíchejte, dokud nevznikne elastické těsto. Pokud je těsto příliš suché, přidejte další mléko; pokud je příliš mokré, přidejte další mouku.
3. Pokryjte těsto utěrkou nebo fólií a nechte 1-2 hodiny kynout na teplém místě.

Krok 2: Příprava náplně

Mezitím si připravte náplň do rolek. Použijte jednoduchou směs na bázi másla, cukru a skořice. Potřebujete následující suroviny:

– 100 g másla
– 100 g cukru
– 3 lžičky skořice

Postup:

1. V míse smíchejte máslo, cukr a skořici dokud nevznikne hladká směs.
2. Poté si připravte váleček užší než váš plech a na něj rozválejte nakynuté těsto na délku.
3. Náplní těsto vcelku, nechte prázdný okraj a rolujte od širší strany.
4. Ustřihne rozehřátý váleček a řežte skořicové rolády asi 3 cm široké.
5. Poté je dejte na plech s pečícím papírem a nechte 15-20 minut kynout na teplém místě.

Krok 3: Pečení skořicových rolád

Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Rolády před pečením potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte cukrem. Poté dejte rolády do trouby a pečte 15-20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.

Krok 4: Podávání skořicových rolád

Hotové skořicové rolády nechte chvíli vychladnout na plechu, poté je přendejte na misku a posypejte cukrem, aby vypadaly ještě lépe. Skořicové rolády jsou nejlepší čerstvé a s kávou nebo čajem.

Závěr

Skořicové rolády jsou jedním z nejlepších a nejoblíbenějších druhů sladkého pečiva. Vyzkoušejte tento snadný a rychlý recept na skořicové rolády a ušetřete si čas i energii při přípravě tohoto lahodného dezertu. S náplní na bázi másla, cukru a skořice a těstem z hladké mouky, cukru, droždí, vejce, mléka a másla budete mít rychle hotové lahodné skořicové rolády, které vás a vaše blízké rozhodně potěší.

Často Kladené Otázky

Jaké jsou suroviny potřebné na skořicové rolády?

Na přípravu skořicových rolád budete potřebovat následující suroviny:

  • 300 g hladké mouky
  • ½ l mléka
  • 1 vejce
  • 100 g cukru
  • 100 g másla
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 sáček prášku do pečiva

Jak dlouho péct skořicové rolády?

Skořicové rolády by se měly péct přibližně 30 až 40 minut při teplotě 180 °C (předehřátá trouba). Nejdříve nechte těsto odpočinout na dobře vymazaném plechu po dobu asi 15 minut. Poté dejte plech do trouby a pečte tak dlouho, až bude těsto zezlátnuté. Hotové skořicové rolády nechte vychladnout na plechu, poté je můžete nakrájet a podávat.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *