1) Ďábelská vejce v keto dietě

Květákovo-meruňkový keto koláč

Vítejte! Dnes vám přinášíme jedinečný recept na keto koláč s květákem a meruňkami. Tento dezert vás překvapí svou chutí i zdravým složením. Koláč je vhodný pro všechny, kteří dodržují ketogenní stravu, ale i pro ty, kteří chtějí ochutnat něco nového a zdravého. Díky použití květáku místo obilovin je tento koláč bezlepkový a zároveň výživný. Pokud hledáte nápad na sladkou pochoutku, která není plná cukru a mouky, určitě stojí za to pokračovat v čtení!

Květákovo-meruňkový keto koláč jako skvělá volba pro fit životní styl

Co z něj dělá zdravou variantu?

Pokud se snažíte žít zdravě, ale zároveň milujete sladkosti, určitě vám chybí jednoduché řešení, jak si je dopřát bez výčitek. Květákovo-meruňkový keto koláč nabízí spojení neobvyklých ingrediencí, které tvoří dokonalou fit variantu oblíbeného dezertu.

Květák, zelenina ze stejné rodiny jako brokolice či kapusta, je bohatý zdroj vlákniny, vitaminů a minerálních látek. V kombinaci s meruňkami, ovocem s vysokým obsahem antioxidantů, získává koláč na chuťi i výživových hodnotách.

Keto, tedy redukční dieta s vysokým podílem tuků, nízkým obsahem sacharidů a středním obsahem bílkovin, zajišťuje, že si sladkost můžete užít bez vlivu na hladinu cukru v krvi.

Jak na přípravu?

Květákovo-meruňkový keto koláč se snadno připravuje i pro ty, kteří nejsou zkušenými pekaři.

Připravte si následující ingredience:

– 250 g květáku
– 2 vejce
– 80 g mandlové mouky
– 60 ml mandlového nebo sójového mléka
– 1 lžička prášku do pečiva
– 50 g erythritolu (sladidla, které má nulový glykemický index)
– 1/2 lžičky soli
– 200 g meruněk

Nejprve nakrájejte květák na menší kousky a uvařte v osolené vodě, dokud není měkký. Poté ho rozmixujte do hladké kaše. K této hmotě přidáme vejce, mandlovou mouku, mandlové nebo sójové mléko, prášek do pečiva, erythritol a sůl. Všechny ingredience smícháme do hladka.

Na plech vyložený pečicím papírem nalijeme těsto do jedné vrstvy. Na vrch rozložíme oloupané kousky meruněk. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut.

Po vychladnutí nakrájejte květákovo-meruňkový keto koláč na porce a podávejte na zdravou svačinku nebo dezert.

Závěr

Květákovo-meruňkový keto koláč je vynikající volbou pro všechny, kteří chtějí zdravě žít, ale zároveň se nechtějí vzdát sladkostí. S nízkým obsahem sacharidů a vysokým podílem vlákniny a vitaminů se jedná o skvělé řešení pro zdravou svačinu nebo dezert. Při přípravě si můžete být jisti, že šetříte svůj organismus a přitom si pochutnáte na vynikající chuti.

Často Kladené Otázky

Jak připravit květákovo-meruňkový keto koláč?

Pro přípravu květákovo-meruňkového keto koláče budete potřebovat 3 šálky nakrájeného květáku, 1/2 šálku strouhaného parmazánu, 1/4 šálku kokosové mouky, 1/4 šálku olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky česneku v prášku, 3 vejce a 1 plech na pečení. Nejprve rozpálíme troubu na 200 stupňů a poté smícháme všechny ingredience dohromady. Směs rovnoměrně rozložíme na plech a pečeme asi 20-25 minut. Když je povrch zlatavý a koláč zpevněný, můžeme ho vyjmout a nechat vychladnout před podáváním.

Je květákovo-meruňkový keto koláč vhodný pro nízkosacharidovou dietu?

Ano, květákovo-meruňkový keto koláč je vhodný pro nízkosacharidovou dietu. Celkový obsah sacharidů v koláči je poměrně nízký kvůli použití kokosové mouky a parmazánu namísto obilných mouk a cukru. Může se proto stát skvělou alternativou k tradičním dezertům, které obsahují příliš mnoho cukru a sacharidů. Navíc květák má nízký obsah kalorií a vysoký obsah vlákniny, což dále podporuje nízkosacharidovou dietu.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *