Vlašské ořechy a keto dieta

Cheesecake a ketóza: Je to keto-friendly dezert?

Milé čtenářky a čtenáři, dnes se budeme bavit o sladkosti, kterou milujeme snad všichni – cheesecake! Tradičně se tato pochoutka vyrábí s použitím cukru a mouky, což ji činí nevhodnou pro ty, kteří dodržují přísnou ketogenní dietu. Nicméně, dnes Vám přinášíme recept na cheesecake s nízkým obsahem cukru a bez mouky, což z něj činí vynikající dezert pro ty, kteří drží ketózu. Pokud se tedy zajímáte o zdravější verzi tradičního cheesecake, čtěte dál!

Cheesecake a ketóza: Je to keto-friendly dezert?

Cheesecake je dezert, který vyniká svou svěžestí a vynikající chutí. Jeho oblíbenost je tak velká, že se řada lidí zajímá o jeho přizpůsobení ketózní stravě. Je tedy cheesecake vhodným dezertem pro ty, kteří dodržují ketózu?

Cheesecake a keto životní styl

Pro ty, kteří se řídí ketózní dietou, je důležité eliminovat sacharidy z jídelníčku, čímž tělo vstupuje do stavu ketózy. V tomto stavu tělo stáčí svou pozornost na používání tuků jako zdroje energie a místo cukrů. Proto by měli lidé, kteří dodržují ketózu, vybírat potraviny, které jsou bohaté na tuky a chudé na sacharidy. Cheesecake je dezert, který byl dlouho považován za nepřátelský k keto životnímu stylu kvůli svému vysokému obsahu cukru a sacharidů. Nicméně moderní recepty na cheesecake nabízejí způsob, jak cheesecake upravit tak, aby byl vhodný pro ketózu.

Klasický cheesecake vs. ketózní cheesecake

Klasický cheesecake obsahuje velké množství cukru a sypkých ingrediencí, jako je mouka. Tyto ingredience jsou sacharidy, které tělo spořádá a rychle se promění v cukr. Ketózní cheesecake se vyrábí tak, že se vynechají sypké ingredience a nahradí se vysokotučnými a nízkosacharidovými alternativami jako kokosová mouka, mandlová mouka a Erythritol. Také je místo běžného cukru používán stévie nebo jiná sladidla s nízkým obsahem sacharidů a kalorií.

Ketózní cheesecake také často používá crème fraîche, tučnou tvarohovou smetanu, která je bohatá na tuky a nízkosacharidová. Pak zvolíme kvalitní tuky, jako kokosový olej či máslo, také pestré ingredience jako bílkoviny v podobě vejce, dále ořechy, semínka a nízkosacharidové ovoce.

Ketózní cheesecake recept

Nyní si představme, jak lze vyrobit svůj vlastní ketózní cheesecake.

Ingredience:

  • 200g mandlové mouky
  • 50g kokosové mouky
  • 150g krupicového Erythritolu
  • 175g másla
  • 3 vejce
  • 250g tvarohu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • citronová kůra z 1 středního citronu

Příprava:

1. Troubu předehřejeme na 180 ° C. Formu na cheesecake vymažeme máslem a posypeme mandlovou moukou.

2. Smícháme mandlovou mouku, kokosovou mouku, Erythritol a máslo s tvarohem. Postupně do směsi vmícháme vejce a vanilkový cukr. Přidáme kůru z citronu a promícháme.

3. Směs nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě po dobu 40-50 minut nebo až do zlatavé barvy. Formu vyndáme z trouby a cheesecake necháme vychladnout.

Závěr

Cheesecake může být ketózní. Místo cukru a sypkých ingrediencí lze použít alternativy, které jsou nízkosacharidové a bohaté na tuky. Takže pokud vybíráte správné ingredience a držíte se receptů na ketózu, můžete si užít tento dezert bez pocitu provinění.

Často Kladené Otázky

Je cheesecake vhodný pro ketózu?

Ano, cheesecake lze připravit tak, aby byl keto-friendly dezert. Musíte však použít keto ingredience jako je kokosovou mouku, mandlovou mouku nebo erythritol místo cukru.

Jaký je nejlepší způsob přípravy keto cheesecake?

Nejlepší způsob přípravy keto cheesecake je použití keto ingrediencí jako je mandle, kokosová mouka a erythritol. Můžete také použít kokosový krém nebo smetanový sýr místo mléčného krému. Nejlepší je také vyhnout se těstovinám a rafinovaným cukrům.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *