Tamales bez lepku
Vítejte! Dnes vám budeme vyprávět o naprosto neodolatelných tamales bez lepku, které vám rozhodně nesmí uniknout! Pokud máte rádi chuťově bohatá jídla a zároveň dbáte na své zdraví, pak budete nadšeni z našich tamales. Jsou připravovány z kvalitních, přírodních surovin a bez lepku, což znamená, že jsou vhodné i pro lidi s alergií na pšenici. S tímhle jídlem si užijete skutečně autentickou mexickou kuchyni, aniž byste riskovali své zdraví. Zůstaňte s námi a dozvíte se více!
Tamales bez lepku – snadný recept pro domácí kuchaře
Pokud se zajímáte o bezlepkovou dietu, nebo jste na ni dokonce nuceni kvůli alergii nebo celiakii, může být přehledné najít recepty na tradiční pokrmy, které jsou oblíbené v jiných zemích. Jedním z takových receptů jsou tamales, oblíbené jídlo původem z Latinské Ameriky. Tyto pochoutky se skládají z kukuřičného těsta, plněného masem a dalšími přísadami. Tradičně se připravují s použitím lepku, který dává kukuřičnému těstu lepivost. Pokud vám však lepek vadí, můžete uvařit tamales bez lepku.
Připravte si těsto:
Nejprve připravte těsto. Získáte ho smícháním 3 šálků kukuřičné mouky a sklenice bezlepkové mouky (například rýžové, mandlové, kokosové). Přidejte lžičku soli, lžičku prášku do pečiva a 1 3/4 šálku horké vody. Dobře promíchejte, dokud nepřipravíte rovnoměrně vlhké těsto. Pokud je těsto příliš hutné, přidávejte trochu vody postupně a opatrně. Nechte těsto uležet po dobu alespoň 30 minut.
Připravte si náplň:
Tradičně lze do tamales dát různé typy masa. Jednou z alternativ jsou tamales s kousky kuřecího masa, ale podle chuti si můžete připravit i vegetariánskou variantu s fazolemi nebo zeleninou. Základní ingredience pro přípravu masa jsou 250 g kuřecího masa, 2 cibule, 2 papriky a 2 rajčata. Na pánvi osmažte maso s cibulí a paprikou a přidejte nakrájená rajčata. Směs ochuťte solí a pepřem. Dejte tuto směs stranou a nechte vychladit.
Balte tamales:
Napřed rozdělte těsto na menší díly a vyválejte z nich oválné pláty. Na každý plát dejte lžíci masa a zaklepte těstem na ovoce. Každý zabalte do trojúhelníkového tvaru, čímž dostanete tvar tamales. Poté balte každý zvlášť do listů kukuřice, které mu dají dodatečnou ochrannou vrstvu a zvládnou udržet náplň na místě. Takto připravené tamales dejte do hrnce a vařte asi hodinu na mírném plameni. Po uvaření můžete tamales sladce ochutit medem a skořicí nebo pikantně s čerstvými papričkami.
Tamales bez lepku jsou vynikající jídlo, které je tvořeno pouze jednoduchými ingrediencemi. Výsledkem je zdravé a plné chuti jídlo, které ochutnáte a bude vám chutnat. Pokud jste příznivci bezlepkové diety, určitě toto jídlo oceníte. Tak s chutí do vaření!
Často Kladené Otázky
Jaké jsou ingredience tamales bez lepku?
Typické ingredience pro tamales jsou kukuřičná mouka, sádlo, kukuřičné klíčky, rajčata, chilli papričky, maso, zelenina a koření. Pro tamales bez lepku je nutné nahradit kukuřičnou mouku bezlepkovou variantou.
Je možné najít tamales bez lepku v tradičních mexických restauracích?
Možnosti najít tamales bez lepku v tradičních mexických restauracích se mohou lišit. Je vhodné zavolat předem do restaurace a zeptat se, zda mají tuto volbu k dispozici. V některých případech mohou být tamales bez lepku k dispozici pouze v restauracích, které se specializují na bezlepkovou stravu.